Schadeclaims ingediend

Al 31 zieke mensen melden zich bij AH na eten blauwe bessen

Door RTL Nieuws / ANP ··Aangepast:
© ANPAl 31 zieke mensen melden zich bij AH na eten blauwe bessen
RTL

Meer mensen hebben zich bij Albert Heijn gemeld omdat ze ziek zijn geworden na het eten van blauwe bessen uit het diepvriesvak. Gisteren ging het nog om tien mensen, later liep dit op naar twintig mensen. Gisteravond zei Albert Heijn dat er 31 meldingen binnen waren gekomen.

Albert Heijn waarschuwde begin deze week dat kilozakken blauwe bessen uit het vriesvak van het huismerk besmet zijn geraakt met hepatitis A. De supermarktketen heeft de producten teruggeroepen. Klanten kunnen hun geld terugkrijgen.

Contact met 3000 klanten 

"Het aantal ziekmeldingen wordt door het RIVM bijgehouden. Wij hebben inmiddels 3000 klantcontacten gehad. Hiervan zijn er 31 van klanten met klachten. Met de klanten die zich bij ons hebben gemeld gaan wij in gesprek om de melding met de grootste zorg af te handelen", liet een woordvoerster van Albert Heijn gisteravond weten.

Een van de mensen die ziek werd door de blauwe bessen is Martina. Zij deed haar verhaal. "Alsof het leven uit me gezogen is", vertelde ze gisteren aan RTL Nieuws

Ziek na eten van blauwe bessen AH? Een schadeclaim kan vruchten afwerpen
Lees ook

Ziek na eten van blauwe bessen AH? Een schadeclaim kan vruchten afwerpen

Volgens de woordvoerster zijn er bij de supermarkt 'enkele schademeldingen' binnengekomen. "Denk daarbij aan het aanspreken van het eigen risico voor bloedonderzoek op advies van de huisarts.

Speciaal team

Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, heeft Albert Heijn ook een speciaal team ingericht. Dit team, dat wordt opgeschaald indien nodig, staat klaar om klanten 'snel, persoonlijk en met begrip' bij te staan.

Albert Heijn doet geen mededelingen over de bedragen voor mogelijke claims.

Op straat liegen de reactie's er niet om. "Ik ga nu liever naar de Jumbo", zeggen voorbijgangers over de problemen met de blauwe bessen bij Albert Heijn.
Lees meer over
Albert HeijnRIVMVoedingGezondheid