Johnny de Mol was zichzelf niet na aantijgingen: 'In bed met gordijnen dicht'
Johnny de Mol heeft een pittig jaar achter de rug. In oktober kwam zijn halfzus Daniëlle van 't Schip te overlijden. Ook viel het doek voor zijn talkshow 'HLF8' én werd beschuldigd van mishandeling door zijn ex. In een openhartig interview in tijdschrift 'Libelle' blikt de 44-jarige presentator nu terug op deze roerige periode.
"Ik wilde mijn verhaal doen, maar alleen daar waar het hoort: bij de politie"
Het programma HLF8 moet vanwege 'ongewenste resultaten' stoppen nadat het in de zomer van 2021 zijn debuut maakt met Johnny als presentator van dienst. "Natuurlijk vond ik het jammer dat het programma HLF8 moest stoppen, maar uiteindelijk moet je in zo’n situatie in de spiegel kijken en tot de conclusie komen: het was niet goed genoeg, want het scoorde niet", aldus Johnny. "We konden vanwege externe omstandigheden - The Voice, de oorlog in Oekraïne - niet het opgewekte, verbindende programma maken dat ons voor ogen stond. Het liep allemaal anders dan ik had gedacht."
Johnny neemt in april van 2022 al eerder afscheid van de talkshow vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres door zijn ex-partner Shima Kaes. "Dat was in eerste instantie wel vervelend, maar toen ging ik door", blikt hij terug. "De redactie met wie ik veel heb gedeeld stond achter me en de gasten bleven ook komen. Maar toen er een tweede, anonieme melding kwam, besloot ik te stoppen met televisie om dit aan te pakken. Ik wilde mijn verhaal doen, maar alleen daar waar het hoort: bij de politie. In het openbaar hield ik mijn mond."
Dat vindt de presentator ook meteen het moeilijkste aan de situatie, want 'onmacht en oneerlijkheid' geven hem veel frustratie, zegt hij. "Het duurde ook best lang. Een gronding onderzoek kost tijd", legt hij uit. In die tijd slaat Johnny veel aan het sporten en brengt hij extra tijd door met zijn kinderen. "Ik bleef ze zoals altijd ieder dag naar school brengen. Kin omhoog en borst vooruit."
Toch is dat niet altijd even makkelijk: "Ik dacht altijd dat ik sterk in mijn schoenen stond. Ik weet wat het betekent om bekend te zijn, ik heb genoeg voorbeelden om mij heen, mijn huid is dik genoeg. Maar deze aantijgingen stonden zo haaks op alles waar ik voor sta.... Ik had niet verwacht dat iets me zo zou kunnen raken."
Hij heeft dan ook even tijd nodig om het te verwerken en zoekt professionele hulp. "Ik ben niet depressief geweest, maar in de slechte periode waren er heus ochtenden dat ik in bed lag met de gordijnen dicht." In die tijd heeft hij ook geen energie meer voor de mensen om zich heen. "Vroeger dacht ik er niet eens over na, het ging vanzelf: even iemand bellen, bij iemand langs, even iets regelen. Dat deed ik niet meer. Ik nam de telefoon vooral niet op."
De steun die hij 'uit de gekste hoeken en gaten' heeft gekregen, doet hem goed en als de zaak wordt geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs, besluit Jonnhy meteen weer aan het werk te gaan. "Ik wilde weer aan de slag, want dat is ook iets wat mij energie geeft."
Het hele interview lees je nu in Libelle.