HOME l MEERDIJK l ACHTER DE SCHERMEN l VIDEO l FUN

Spectrum Lifestyle Inwoners TV Gids Flashback Fotoalbums Privé Spel
INWONERS

Meer GTST


Meer...

Oude Bekenden

Over oud-inwoners

Recepten

Lekkere recepten

Vraagje?

Mail ons!

Confession Board

Geef je mening!


De volgende keer:


Janine Elschot

Naam: Janine Elschot
Beroep: Hoofdredactrice van J Magazine
Eerdere beroepen: Medewerkster SOS, mede-eigenaar van Variety, journaliste bij Het Spectrum en hoofdredactrice bij de N.O.W.

Kinderen: dochter Nina en zoon Lucas
Zus: Marieke
Vrienden: Barbara,Laura, Jef, Sjors
Exen: Simon Dekker, Daniël, Rafael Prins, Stefano Sanders, Sebastiaan de Ridder, Ludo Sanders, Ray Groenoord, Floris

Typisch Janine: Levensgenieter, wil altijd het beste doen, wil het beste voor haar kinderen.Liefdes:
Simon: Janine's eerste grote liefde is Simon Dekker. Even lijkt het de liefde van haar leven te zijn, maar als Simon aan de drank raakt, valt er niet meer met hem samen te leven. Als Janine qua liefde in de put zit, duikt Simon ineens weer op. Oude liefde roest niet? Heel even lijkt het erop dat de liefde tussen de twee inderdaad weer oplaait. Helaas komt Simon om het leven terwijl hij trouwt met Esther.

Ray: Na een poos alleen te zijn geweest, interviewt ze Ray Groenoord over zijn avontuur in Egypte. Ze belanden bij elkaar in bed, maar Ray heeft het moeilijk met zijn agressieve verleden en durft geen serieuze relatie met Janine aan te gaan. Ze houden afstand, maar dit is van korte duur: ze besluiten volledig voor elkaar te gaan. Dan wordt Ray opgepakt op verdenking van de moord op zijn ex Pascale. Janine begint aan zijn eerlijkheid te twijfelen. Omdat Ray merkt dat ze niet helemaal achter hem staat, wijst hij haar de deur: wat hem betreft is het over tussen hen. Maar Janine geeft zich opnieuw niet gewonnen: ze vraagt hem of hij met haar wil samenwonen en hij trekt bij haar in. Ze hebben een leuke tijd samen. Maar op het Bal Masqué staat ze toch ineens te zoenen met Ludo, al denkt deze laatste dat hij Valerie kust. Als Ray haar ineens vraagt of ze een kind met hem wil, is ze overdonderd. Ze zegt ja, maar twijfelt toch en slikt stiekem de pil door. Uiteindelijk vertelt ze hem toch dat ze niet weet of ze een kind wil en bekent ze dat ze met Ludo heeft gezoend.

Ludo: Janine's grote liefde is kunstmagnaat Ludo Sanders, wat stuit op onbegrip uit haar omgeving. Het wordt een moeizame, ongelijkwaardige relatie waarin ze beiden veel obstakels tegenkomen. Toch besluiten ze te trouwen. Maar als Ludo Janine's vertrouwen voor de zoveelste keer schendt is de maat voor haar vol. Ze zet een streep onder het huwelijk en gaat. Toch duurt het niet lang voor ze weer voor zijn charmes valt en ze trouwen nogmaals. Wéér gaat het mis. Ze vertrekt met Nina en Lucas. Janine realiseert zich dat ze nog steeds (of alweer?) gevoelens heeft voor Ludo. Ze confronteert hem hiermee. Eerst wijst Ludo haar af, maar dan worden ze toch allebei weer verliefd. Maar nadat Ludo vijf mensen in gijzeling heeft gehouden en Robert een infuus met alcohol heeft gegeven is Janine het zo zat dat ze definitief met hem breekt.

Floris: In de sportschool loopt Janine sportinstructeur Floris tegen het lijf en er is meteen een klik. Ze daten, maar uiteindelijk blijkt Floris blijkt meer geinteresseerd in Barbara.

Jack: Wordt verliefd op Jack als hij bij haar over de vloer komt om Sjors, die herstellende is nadat ze uit het ziekenhuis komt, te bezoeken. Ze krijgen een relatie. Door de explosie in Teluma, waardoor Nina verlamd raakt, botert het niet meer tussen de twee en besluiten ze dat het beter is een punt achter de relatie te zetten. Maar uiteindelijk blijken ze elkaar toch te leuk te vinden om elkaar te vergeten en zoeken ze elkaar weer op. Als Janine een bijna-dood-ervaring heeft nadat ze met haar fiets te water raakt, vraagt ze Jack ten huwelijk. Eerst zegt hij 'nee', maar na een goed gesprek met Sjors bedenkt hij zich en niet veel later trouwen ze. Het gaat mis als Janine vreemdgaat met Ludo. Jack wil meteen scheiden en niet veel later is de scheiding een feit.


Bijzondere gebeurtenissen:
Is jarenlang journaliste bij Het Spectrum.
Ontdekt dat Marieke haar zusje is.
Steekt uit wraak Heavy Heaven in de fik, omdat haar zusje daar wordt verkracht.
Is zwanger na een one-night stand met Stefano en bevalt van zoon Lucas, en laat Ludo in eerste instantie geloven dat het zijn zoon is.
Wordt ontvoerd door Ray naar een klooster. Daar wordt ze wekenlang gegijzeld door zuster Vincenza en op de brandstapel geworpen. Uiteindelijk wordt ze bevrijd door Ludo.
Ontdekt dat ze zwanger is van Ray. Het kindje heeft een open ruggetje en zal waarschijnlijk zwaar gehandicapt ter wereld zal komen. Janine besluit om abortus te plegen.
Zoontje Lucas gaat bij Stefano in New York wonen.
Schiet tijdens het Moordspel per ongeluk Ludo neer. De verfkogels die erin moesten zitten zijn verwisseld met echte kogels.
Gijzelt samen met Ludo de vijf hoofdverdachten om erachter te komen wie de kogels in het pistool heeft gestopt. Morris biecht op dat hij de kogels verwisselde.
Begint J Magazine wanneer ze erachter komt dat Ludo haar wil ontslaan bij N.O.W.
Luistert af bij therapiesessies die Ludo ondergaat bij Irene Huygens en komt zo te weten dat Ludo zijn kleine zusje heeft neergeschoten. Dit wil ze onthullen in J-Magazine, omdat ze vindt dat iedereen moet weten wat voor man Ludo Sanders is.
Wil wraak op René Meijer, die Nina heeft verkracht en later Janine ook aanrandt. Ze lokt hem een kamer in bij De Rozenboom en wil hem drogeren met GHB, maar hij heeft haar door en vliegt haar aan. Als Laura, Dorothea en Barbara haar willen redden, duwt Laura hem weg en René valt met zijn hoofd tegen een tafel. Hij lijkt dood en de vier vrouwen begraven hem. Later blijkt dat hij helemaal niet dood is...
Geeft zichzelf aan als ze denkt dat René dood is. Is perplex als René ineens voor haar neus staat en beweert dat hij in India zat. Wil hem alsnog uit de weg ruimen, maar hij weet haar te overmeesteren en bindt haar vast aan een boom om haar te vermoorden. Ze wordt op het laatste moment gered door Jack.
Verdrinkt bijna als ze met haar fiets in het water belandt. Ze wordt gered door Ludo en de twee zijn weer samen.
Helpt Ludo om de aanrijding van Noud geheim te houden, maar Nina komt er toch achter en wil niks meer met haar te maken hebben.

Meer Janine
Meer van Janine zien? Blader door haar fotoboek!

Caroline de Bruijn
De rol van Janine Elschot wordt vertolkt door actrice Caroline de Bruijn